SARDYNKI W WINIE

Składniki:

40 dag sardynek (świeżych lub mrożonych)
1 pomidor
1 ząbek czosnku
5 łyżek białego wytrawnego wina
Rozmaryn
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz

Wykonanie:

Sardynki wypatroszyć, umyć, osuszyć i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Pomidora sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Sardynki posypać kawałkami pomidora. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, posypać ryby. Sardynki oprószyć solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i posypać rozmarynem. Skropić białym wytrawnym winem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, wstawić naczynie z rybą na 10 minut.
Po upieczeniu podawać z kromkami bułki bagietki.

Pozostałe artykuły tematyczne o nieruchomościach online:

about author

admin

related articles

Napisz do nas:

Emailpawelh298[malpa]tlen.pl
Tel[035] 879 90 99
Fax[035] 879 90 00
MiastoPoznań
RegionWielkopolska
KrajPolska

Polecamy:

  • Drogie ogrzewanie nieruchomości

    Drogie ogrzewanie nieruchomości Okazuje się, że spadek stawek za gaz przewidzianych na 2013 rok, wcale nie idzie w parze z zmniejszonymi rachunkami, które trzeba będzie zapłacić za ogrzewanie. Okazuje się bowiem, że najprawdopodobniej w obecnym sezonie trzeb będzie zapłacić nawet o 100, 200 złotych więcej za rachunki za gaz. Właściciele nieruchomości nie zbyt uszczęśliwieni również…

    Read more
  • Najem czy zakup?

  • Największy budynek świata